Výcvikový deň v Jelšovci – priebeh

  • Post author:
  • Post category:Oznamy

Za krásneho počasia, dňa 29.8.2015 sa konal výcvikový deň v okrese Lučenec, v Jelšovci.
Pán JUDr. Martin Ľupták PhD., ako domáci hostiteľ krátko privítal účastníkov akcie a po krátkom pohostení sa začínala práca s kopovmi.
Čas trochu súril, nakoľko už v ranných hodinách sa dalo predpokladať extrémne teplé počasie, čo sa nakoniec aj odzrkadlilo na niektorých prácach našich štvornohých priateľov.
Akcia napĺňala všetky predpoklady pre úspešné hodnotenie výcvikového dňa. V areáli boli pripravené miesta nástrelov s kvapkami farieb, ktoré mladé psíky vyhľadávali, potom na 2ha remízke boli založené umelé stopy dlhé do 300 metrov, kde mali možnosť na dohľadávku po umelo založenej stope.
Po odskúšaní týchto disciplín kopovi, u ktorých ešte nebola odskúšaná ostrosť pred diviakom, sa odskúšala ostrosť pri líške, ktorá bola za týmto účelom k dispozícií.
Po týchto disciplínach bolo zase malé občerstvenie, nakoľko výška teploty siahla až do 35°C o ktoré sa postarali spoluorganizátori z Rátky.
Po občerstvení sa presunulo do neďalekého diviačieho oplôtku, a tam účastníci mali možnosť vyskúšať ostrosť svojich psov.
Patrí veľká vďaka organizátorom za skutočne veľmi dobre pripravenú akciu.
Každý účastník tohto výcvikového dňa si mohol vziať so sebou niečo pozitívne. Pri chutnom guľáši a cigánskej pečienke sa dlho diskutovalo o výcviku a exteriéru slovenského kopova.

Výcvikári: Ing. Jaroslav Kýpeť, Zoltán Híveš