Memoriál Andreja Renča 2015 – Zmena termínu výber psov

  • Post author:
  • Post category:Oznamy

Termín a miesto výberu na MAR 2015 sa mení na 31.10.2015 o 9.00 v oplôtku v Divíne (okres Lučenec).
Výberu sa zúčastní 11 slovenských kopovov z 13-tich prihlásených.
Na MAR 2015 bude štartovať 10 psov z toho 5 zo slovenska a 5 zahraničných. Na výbere v Divíne sa budú vyberať 4 štartujúce psy a 1 náhradný pes.
Skúšať sa bude odvaha v diviačom oplôtku a dohľadávka diviaka po umelo založenej nepofarbenej stope v zmysle platného skúšobného poriadku pre duriče. Poradie bude stanovené podľa počtu dosiahnutých bodov.

ASTOR zo Šútovskej doliny s vodičom Vladimírom Peťkom ako víťaz Putovného pohára 2014 má právo na štart na MAR v následujúcom rok.
FIBI z Prosného s vodičom Jószefom Dombaiom štartuje ako zahraničný účastník.
[table “149” not found /]

This Post Has 11 Comments

  1. Michal Sršeň

    Nech pozerám ako pozerám,ale v štatúte Putovného pohára na rok 2014 nebolo o nejakom priamom postupe na budúci ročník či už PP,alebo MAR ani slovo.

  2. admin

    Štatút nerieši spôsob výberu na podujatia, ale výbor KCHSK.

  3. Michal Sršeň

    Sposob výberu je jedna vec a právo štartu je druhá vec. Zaujímavé,že v štatúte Ipelského pohára je to priamo zakotvené tj. viťaz Ipelského pohára má právo štartu na nasledujúcom ročníku Tatranského pohára. V štatúte Putovného pohára to nie je resp. vlani nebolo.

  4. admin

    Štatút na Ipeľský pohár je nový, preto je tam zakotvené aj právo štartu a je to národná súťaž, Putovný pohár je medzinárodná súťaž a štatút sa mení ťažšie a je ho aj zbytočné meniť.

  5. Michal Sršeň

    Má teda nejaký pes právo automatického štartu na MAR ak to nie je zakotvené v štatúte? Ak ano načo nám je štatút,ak ho nedodržiavame a meniť ho je vlastne zbytočné? Nech sa na mňa nikto nehnevá,ale toto je návrat k praktikám predchádzajúceho výboru.

  6. admin

    V štatúte MAR sa píše, že výber jedincov robí KCHSK, ak ti príde, že porušujeme štatút, tak je problém niekde inde. Výbor uznesením vybral víťaza putovného pohára za štartujúceho na následujúcom MAR. Nikto nie je pri výbere obmedzený, tak neviem v čom vidíš problém.

  7. Michal Sršeň

    Výbor schválil podľa zverejnenej zápisnice počet štartujúcich psov na 6 domácich a 6zahraničných no už ani to nie je pravda podľa toho čo čítam vyššie už može štartovať len 5 domácich psov. Zápisnicu v ktorej by sa písalo,že jeden účastník má právo priameho štartu som nenašiel. A že nie je nikto pri výbere obmedzený vidím obrovský problém stačí sa pozrieť na dátum konania.

  8. admin

    Keď ti spolu-organizátor MAR určí počet 10 psov. Len čítaj dobre zápisnice, dočítaš sa tam toho dosť.

  9. Štefan

    Michal, nechcem Ti odporovať, ale neviem na čo narážaš upozornením na dátum konania výberu. V čom je problém???
    Čo sa týka podmienok štartu na MAR, jeho štatút o tom pojednáva takto:
    „Na memoriál možno prihlásiť slovenské kopovy, ktoré sú zapísané v plemenných knihách FCI a dosiahli najneskôr v deň konania memoriálu vek tri roky. Štartovať môže maximálne osem kopovov, z toho maximálne štyri zo zahraničia. Kopovy zo Slovenska musia mať absolvované skúšky duričov najmenej v II. cene. Psy zahraničných účastníkov musia mať absolvované skúšky z výkonu platné v krajine, ktorú zastupujú.“

  10. Štefan

    Čo sa týka výberu, tak je to takto:
    „Prihlášky na memoriál prijíma KCHSK. Propagáciu podujatia a výber jedincov na memoriál robí KCHSK. Pri výbere jedincov majú prednosť chovné jedince pred nechovnými a tie, ktoré absolvovali skúšky duričov v I. cene. Na memoriáli sa môže každý jedinec zúčastniť maximálne tri krát. V prípade prihlásenia sa nižšieho počtu jedincov zo zahraničia môže sa doplniť počet o jedince zo Slovenska.“

  11. admin

    Zmena termínu nastala z dôvodu požiadavky niektorých vodičov, ktorý by sa nemohli zúčastniť a bolo by komplikované pre účastníkov Tatranského pohára aby medzi disciplínami odbiehali na výber, na čo sa predtým až tak nemyslelo. Hádam nebude zasa niečo zlé, keď sa vyšlo v ústrety vodičom :-). Pokiaľ ide o štatút, pôvodne mal MAR počet štartujúcich ako píše Štefan, ale aj po konzultácii s Ľubomírom Renčom sa dohodlo max. 6 psov zo slovenska a 6 zo zahraničia. Ale to je maximum. Zo spolu-usporiadateľom MAR sme sa dohodli na štarte 10-tich psov. Hádam už to bude zrozumiteľné a nebude sa hľadať nejaký postranný dôvod. Pokiaľ ide o štart na súťažiach na výbore sme sa dohodli na tom že bude víťaz Putovného pohára štartovať na MAR v následujúcom roku a víťaz MAR bude štartovať na Memoriáli Františka Sigeta (čo aj bolo zaužívané). No a ASTOR zo Šútovskej doliny si zaslúži hlavne za výsledky ktoré dosiahol a Vladimír Peťko za to, že i keď pes nie je chovný, nezavrhol ho, nepredal a pracuje sním ďalej.

Comments are closed.