Výsledky výberu psov na medzinárodnú súťaž duričov v Manowe

  • Post author:
  • Post category:Oznamy

Z dôvodu náročnosti oplôtku zmenili čas na nájdenie diviaka z  5 minút na  10 minút.

[table “164” not found /]

This Post Has 8 Comments

  1. Zuzana Pavelková

    Prečo tu nie sú všetky psy??? 🙁

  2. Štefan

    Ani mne to nezobrazuje celú tabuľku, takže to asi nebude „chyba v prijímačoch“.

  3. admin

    Už je to hádam lepšie 🙂

  4. Zuzana Pavelková

    Ok, už to ide 🙂
    Ešte by som chcela doplniť, že Gerberu som po 5 min. odvolala.
    Z dôvodu, že sa hárala 🙂

  5. Jozef Zlacký

    Prečo pes CHERO Holubníky nemá uvedený čas nájdenia diviaka a známku za stopu z dohľadávky???

  6. Marián Babej

    Som rád, že sa „menia“ pravidlá ohľadom výberov na súťaže a ani som nepostrehol, kedy sa zmenili. Keď som bol pred dvomi rokmi na výbere a cestoval som cez polovicu Slovenska, bolo mi po výbere povedané, že som skonči prvý či druhý zo všetkých zúčastnených psov, na poradí už v podstate nezáleží, ale dajú prednosť jedincom, ktorí sa umiestnili podo mnou vzhľadom na to, že som v Manowe bol pred dvomi rokmi a že treba dať možnosť iným, čo mi mohli oznámiť pred výberom a ušetril by som si čas, cestu a financie (mimochodom dva roky predtým som štartoval na súťaží s iným psom, ako na spomínanom výbere). Napriek tomuto nepochopiteľnému verdiktu som sa rozhodol ísť do Manova na vlastné náklady a skončil som tretí zo všetkých súťažiacich a najlepšie zo slovenských psov. O rok na to, čiže minulý rok, som pre istotu vzhľadom na predchádzajúce skúsenosti na výber nešiel a rovno som šiel do Manowa na svoje náklady. Teraz po výbere vidím, že reprezentovať KCHSK idú zas tí istí, čo minulý rok, čo mi nevadí a držím im prsty, veď oni podmienky neurčujú a o kvalite ich zverencov v žiadnom prípade nepochybujem, len ma trochu trápi, že aj keď je ročné členské jednotné, nie každý člen má rovnaké práva a to by sme už konečne mali zmeniť, veď predsa tu ide o naše národné plemeno a nie o nás.

  7. Zoltán Híveš

    Výber 2014 do Manowa: Hl.rozhodca Peter Rusnák, rozhodca: Milan Vetrák, Marián Kuruc. Poradie: 1. Fico Žičiho pustatina /maj.M.Sršeň/, 2.Bea Biela studňa /maj.Z.Híveš/, 3. Astor zo šútovskej doliny /maj.V.Peťko/, 4. Geri Bahrisko /maj.J.Sepeši/….náhradníci: 5.Hora od riečky /maj.M.Bábej/, 6. Aris z Mihálikovho dvora /maj.Š.Beňo/……..nakoniec v Manowe súťažilo družstvo: Fico Žičiho pustatina, Astor zo Šútovskej doliny,Geri Bahrisko, a ak sa dobre pamätáš Marián, spravili sme nakoniec jedno miešané družstvo, ktorý prvý deň skončilo na 3. mieste. Na druhý deň si bol Ty na 3. mieste, ako jednotlivec…….K výberom len toľko: nemôžeme skúšať iba odvahu, keď v Poľsku od nás vyžadujú aj disciplínu „umelá stopa“, +poslušnosť. Termín výberu je vždy vopred určený a každý člen má rovnaké právo zúčastniť sa na ňom.

  8. Marián Babej

    Pokiaľ viem Zolo, poradie na spomínanom výbere nebolo určované a neboli tam žiadne časové limity ani body, ktoré by určovali poradie, čo mi určite môže potvrdiť aj hlavný rozhodca na výbere, ale kľudne aj iný rozhodca, ktorý sa tam zúčastnil a konečné poradie bolo pre mnohých prekvapujúce. Určení boli postupujúci, náhradníci a tí čo neuspeli. Moja suka skončila v Manowe tretia prvý deň a nie druhý deň ako píšeš. Čo sa týka zmiešaného družstva, ktoré skončilo tretie, tvorili ho jedince Car od Riečky, Argo spod Veneckého vrchu, ktorý prišiel na súťaž so mnou na vlastne náklady a mimochodom oba psi mali vysoký počet bodov, ďalšia bola v zmiešanej skupine tiež tvoja suka. Zolo, vieš ako to bolo a je tam toho viac, no ja tu nechcem a nemám v úmysle vypisovať podrobnosti a určite nemám v úmysle znevažovať a spochybňovať niečiu prácu. Pokiaľ si nepriznáme chyby, nebudeme schopní ich riešiť, pritom všetci máme rovnaký cieľ a to čím najefektívnejšia práca s naším národným plemenom.
    Kopovom zdar!

Comments are closed.