SKVSK ZVOLEN 23.4.2017 – zhodnotenie

  • Post author:
  • Post category:Oznamy

SVETOVÁ KLUBOVÁ VÝSTAVA SLOVENSKÝCH KOPOVOV – ZVOLEN 23.4.2017

 

KCHSK už po deviaty rok usporiadal v rámci programu „ LESNÍCKE DNI „ Svetovú klubovú výstavu nášho národného plemena slovenský kopov. Po prvýkrát sa konala na námestí mesta Zvolen kvôli prerábaniu parkov okolo Technickej univerzity. Účasť prihlásených psov a súk bola vysoká v počte 95 a taktiež prišli vystavujúci z Českej republiky, Maďarska, Poľska .

Účasť korony bola vysoká na SKVSK okrem našich kopoviarov nás navštívili kopoviari z Chorvátska , Rumunska , Ukrajiny, Česka a Polska.

Po prehliadke a prijatí psov veterinárnym lekárom sa mohol otvoriť IX. Ročník Svetovej klubovej výstavy vo Zvolene, zaznením lesných rohov pod vedením Ing. Pevelkovej Zuzky a potom otvorením výstavy predsedom KCHSK Františkom Homolom a príhovormi prezidenta OPK, SPZ Ing. Tibora Lebockého, PhD. a zástupcu primátora mesta Zvolen Ing. Jaroslava Stehlíka.

Slovenská kynologická jednota Bratislava delegovala rozhodcov Ing. Miroslav Stanovský CSc. – všetky triedy suky, František Homola – všetky triedy psov .

 

Výsledky ocenení v jednotlivých triedach:

Psy tr.mladých : 10x výborný, 6x veľmi dobrá, 2x výlúčení z pos., 3x odstúpili

CAJC získal Argo z Terchovskej doliny, vodič Rybánsky Rudolf

tr.stredná: 4x výborný, 2x veľmi dobrý

CAC získal Beny spod Havranieho vrchu, vodič Nevoľná Iveta, R.CAC Eki z Evkinho dvora, vodič Hronček Igor

tr.otvorená: 3x výborný, 4x veľmi dobrý, 1x odstúpil

CAC získal: Jolo Dzunošaj, vodič Polóni Marian, R.CAC Rona od Kmeťa, vodič Urblík Pavol

tr.pracovná: 4x výborný

CAC získal King z Lutomia, vodič Krahulec Róbert, R.CAC Baron od Kalinovského potoka, vodič Kaprálik Jozef.

tr. šampiónov: 1x výborný

CAC získal: Aron z Brtnických sádek, vodič Voltrová Iveta

Suky tr.mladých: 9x výborná,5x veľmi dobrá,1x vylúčená, 2x odstúpili, 4 nenastúpili

CAJC získala Megy Rúbaný vrch, vodič Krššák Radovan

tr.stredná: 5x výborná, 4x veľmi dobrá, 1x odstúpila,1x nenastúpila

CAC získala Gréta z Halče, vodič Krššák Radovan, R.CAC Limba Lohyňa, vodička Ing. Pavelková Zuzana

tr. otvorená: 5x výborná, 5x veľmi dobrá, 1x nenastúpila

CAC získala Cita zo Šulákovho dvora, vodič Krššák Radovan, R.CAC Cora Eso, vodič Pavlicová Katarína

tr.pracovná: 3x výborná, 3x nenastúpili

CAC získala Bony z Jarkinho údolia, vodička Gorelčíková Jaroslava, R.CAC Brina Hybská tiesňava, vodič Pariža Stanislav

tr.šampiónov: 1x výborná

CAC získala Coralina z Jarkinho údolia, vodička Gorelčíková Jaroslava

Titul Svetový klubový víťaz získal pes Jolo Dzunošaj a suka Bony z Jarkinho údolia

Titul Svetový klubový víťaz mladých získala suka Megy Rúbaný vrch

Celkový víťaz plemena a titul BOB získala Megy Rúbaný vrch a titul BOS získal Jolo Dzunošaj

Záverom je potešiteľné, že úroveň výstavovaných psov a súk je na požadovanej úrovni a nemusíme sa báť, že naše národné plemeno sa v budúcnosti bude naďalej ešte zlepšovať, kde naši zahraniční kopoviari hodnotili Svetovú klubovú výstavu, ozaj ako svetovú s vynikajúcou kvalitou nášho skvostu slovenského kopova.

Poďakovanie patrí novozvolenému výboru KCHSK : Ing. Milanovi Černokovi, Ing. Jaroslavovi Kýpeťovi, Ing. Tomášovi Tomašcovi, Milanovi Michalovičovi, Bc. Jožkovi Králikovi, Marianovi Pollákovi, Ing. Igorovi Hrončekovi, Peťovi Rusnákovi, Ing. Jožkovi Vakulovi CSc., Ing. Zuzke Pavelkovej, Ing. Miroslavovi Stanovskému CSc, ktorí svojou prácou prispeli zdarnému krásnemu podujatiu ako je Svetová klubová výstava slovenkých kopovov a mestu Zvolen hlavne viceprimátorovi Ing. Jaroslavovi Stehlíkovi a primátorke Ing. Lenke Balkovičovej za poskytnutie priestorov a nadšenie vykonať toto nádherné podujatie.

 

František Homola

Predseda KCHSK

 

This Post Has 3 Comments

  1. Milan Michalovič

    Pán Predseda oceňujeme tvoju skromnosť, keď si sa dole nepridal k členom výboru, ale určite mi všetci dajú za pravdu, že veľká vďaka patrí hlavne tebe. Svojím prístupom a prácou si prispel k vysokej úrovni Svetovej klubovej výstavy.
    Ďakujeme
    členovia výboru KCHSK.

  2. Milan Černok

    Ďakujeme za pochvalu pán predseda, pevne verím že sa výstava páčila aj verejnosti, kopoviarskej , či nekopoviarskej, poľovníckej , či nepoľovníckej… Všetkým čo sa pričinili o zdarný priebeh akcie, patrí veľká vďaka. Tak ako píše Milan Michalovič , predsedovi Františkovi Homolovi, ďalšiemu rozhodcovi Ing. Miroslavovi Stanovskému , samozrejme aj Ing. Tiborovi Lebockému prezidentovi SPK, viceprimátorovi mesta Zvolen Ing. Jaroslavovi Stehíkovi , a v neposlednom rade členom krúžku poľovníckej kynológie pri LF TU Zvolen…

  3. Juraj Štaudinger

    Výstava vo Zvolene bola podľa môjho subjektívneho názoru veľmi dobre logisticky zvládnutá, počet prihlásených jedincov bol naozaj excelentný. Všetci zainteresovaní vedia, že podmienky zo strany podkladu na námestí pre psíkov neboli úplne ideálne, no podľa mňa to vôbec nebolo tragické, keď sa vrátime o niekoľko rokov dozadu na výstavy do Nitry tam v tej dobe tiež neboli koberce a psíkov sme predvádzali na betónovom podklade! Dokonca si osobne myslím, že z propagačného hľadiska a PR pre náš národný skvost v podaní slovenského kopova to bolo aj vhodné. Veď nášho kopova si zo záujmom pozrela aj nekynologická verejnosť, ktorá cez miesto konania výstavy náhodne prechádzala, a čo keď sa aspoň jeden laik ne-kynológ rozhodol práve na základe tejto výstavy, že si zadováži slovenského kopova a posilní naše rady.
    Preto tak ako som už uviedol v úvode výstava bola veľmi dobre logisticky zabezpečená a mala aj edukačný charakter. Za toto všetko patrí činovníkom z Výboru KCHSK moje veľké ĎAKUJEM Vám!
    Chcel by som však poprosiť, či by zo strany Výboru KCHSK nemohla byť spracovaná jednoduchá odborná analýza výsledkov k jedincom predvedeným na tejto pozoruhodnej kynologickej akcii? Podľa môjho názoru táto analýza by mala obsahovať :
    • Zovšeobecnenie exteriérových predností respektíve nedostatkov predvedených jedincov na základe výstavných posudkov
    • Vyhodnotenie predvedených jedincov na základe odchovov po jednotlivých plemenníkoch
    • Inbreeding víťazov v jednotlivých triedach, prípadne z ktorých genealogických línii pochádzajú

Comments are closed.