MAR 2017 – posudzovanie na výbere

  • Post author:
  • Post category:Oznamy

Výber sa uskutoční v obore v Smrečanoch. Skúšať sa bude 10 minút od prvého kontaktu s diviakom . Po vpustení psa do obory nebude určený žiadny časový limit na nájdenie diviaka, avšak bude na posúdení rozhodcovskej komisie, kedy ukončí hľadanie – blúdenie bez záujmu nájsť, snaha opustiť oplôtok atď. Vybratých bude 5 jedincov ktorí získajú najvyšší počet bodov a náhradníci taktiež postupne od najvyššie získaných počtu bodov.

Skúšobná komisia: Peter Rusnák, Ing. Jaroslav Kýpeť, Marián Polák, Ing. Milan Černok, Ing. Peter Láni. Po predvedení psa sa skúšobná komisia spoločne dohodne na udelení známok za jednotlivé disciplíny. Vyhodnotenie sa uskutoční po preskúšaní všetkých zúčastnených jedincov.

Vodič

Meno psa

Predmet

Najvyššie známky

Známka za výkon

1.

Spôsob hľadania (šírka, hĺbka, rýchlosť)

4

2.

Odvaha a ostrosť v útoku na diviaka

4

3.

Hlas – frekvencia, hĺbka

4

4.

Hlasité durenie

4

5.

Vytrvalosť

4

Celkový počet bodov

 

This Post Has One Comment

  1. Ján Elias

    Zdravím, tak konečne sa to začína robiť tak ako by sa to malo, aby nebola pre chovatelov a majitelov kopova hanba ísť sa pozrieť na vrcholovú suťaž , tak ako to bolo na putovnom pohári 2016 / druhý deň oplôtok /, lebo pri takej prezentácii kopova aká bola tam máloktorí mladí poľovník prejaví zaujem
    o chov kopova, ale radšej si zoberie toho pouličného križenca TD. To sa týka aj v prípade účasti SK ma súťaži mimo slovenska.Myslim si že klub by mal zvýšiť snahu o udržanie SK v polovnej praxi aspoň na sučasnej úrovni / tak ako to robia iné kluby – daxl, TD /,lebo ten 100, eur. kríženec nás behom niekoľkých rokov prevalcuje.

    SK zdar Eliáš J.

Comments are closed.