Pracovné bonitácie

  • Post author:
  • Post category:Oznamy

KCHSK bude organizovať bonitácie z výkonu v mesiaci február nasledovne: 

4.2.2023, miesto Veľké Rovné
5.2.2023, miesto Veľké Rovné
19.2.2023, miesto Boboty
26.2.2023, miesto Antonstál 

Na bonitáciu je možné prihlásiť jedince, ktoré dovŕšili vek 12 mesiacov, bez nutnosti predchádzajúceho splnenia ostatných podmienok chovnosti. 

Prihlasovanie bude spustené 8.1.2023 cez formulár na našej stránke. 

This Post Has 5 Comments

  1. Jozef Mihalik

    Pozdravujem, mohli ste dať všetky rovno do Poľska…..

  2. František Homola

    Ahoj Jozef, nájdi mi diviačiu zvernicu bližšie oblasti južného Slovenska, od 12/2022, AMO v Part II., už sú okresy PE, TO, KA,NR, PD a posúva sa to na sever , možno o mesiac nebudú reálne ani tieto miesta na preskúšanie

  3. Jozef Mihalik

    Malá Lehota, okr. Žarnovica, trebalo by sa asi zamyslieť nad podmienkami chovnosti…
    Podľa mňa je jedno v akom oplôtku robí pes skúšku, mohla by byť odvaha na diviaka na SD 10 minút a je vybavené. (Antonsál prídu diviaky ku bránke, pes tam šteká 10 minút a je kandidát chovu…. To môže urobiť aj na SD!) Kde je vôľa je aj cesta.

  4. Jozef Bielich

    Áno AMO postúpil smerom na západ, ale okresy PE, TO, NR, PD to zatiaľ chytilo len okrajovo. Oplotky v Nitrianskej Blatnici a v Skačanoch sú bez obmedzovania. Ako Jozef píše stalo by na zamyslenie využiť v momentálnej situácii SD- čky, ktoré sa môžu organizovať, samozrejme za účasti klubových rozhodcov.

  5. František Homola

    Okres Žarnovica je už podľa nového AMO Part II, kde nemôžeš robiť ani spoločné poľovačky a prevádzka diviačích zverníc je zakázaná, ako aj v Part I, máme ešte plánovanú bonitáciu na 14.5.2023 v Nitrianskej Blatnici, ak budú naplnené pracovné bonitácie vo februári. Čo sa týka SD klubovými rozhodcami, vieme ako sa robili za starého výboru a aj ako sa hodnotili, jednoducho musíme prežiť situáciu v AMO na Slovensku a je otázka ako na dlho. Na chovnosť sme pustili aj skúšky SDD, kde je nie disciplína – odvaha na diviaka v oplôtku, tak aj oplôtok musí byť odskúšaný. Ak AMO sa posunie na ostatok Slovenska , tak budeme rozmýšľať ako ďalej .

Comments are closed.